În prezent, minunata pădure Letea are, în întregimea sa, o suprafață de circa 5247 ha, din care mai mult de jumătate reprezintă zone aflate sub protecție strictă. Pădurea, aflată în județul Tulcea, este cea mai veche dintre rezervațiile naturale ale țării noastre, fiind pusă sub protecție încă din anii ’30.
În Pădurea Letea poți admira stejari masivi, cu ramurile răsucite și aspect neobișnuit, precum arborii fermecați din codrii ilustrați în cărțile de povești ale copilăriei. Peisajul este completat de către lungile tulpini de viță de vie sălbatică, precum și de către lianele ce pot atinge lungimi de peste 20 de metri. Se afirmă că Letea este cea mai nordică zonă europeană unde se dezvoltă lianele.
Animalele găsite la Letea sunt și ele de poveste. Vulturul Codalb este cea mai mare pasăre pe care o puteți găsi dacă sunteți norocoși; codalbul e un uriaș cu o întindere a aripilor de 2,5 metri. Chiar e mare!
Dar Letea nu poate fi separată de povestea cailor sălbatici. Ei sunt urmașii cailor eliberați sau scăpați de localnici de-a lungul vremii. Localnicii spun că mii de cai trăiesc în aceste locuri, locuri care pentru a fi protejate, sunt pe jumătate îngrădite. Pare uimitor că atâția cai trăiesc într-un mediu cu puțină hrană, dar ei se descurcă. În iernile mai lungi, caii profită de orice au la îndemână. Un trunchi de copac căzut devine util, coaja îi e roasă de acești cai. Localnicii o să vă povestească și despre rănile pe care le fac în gură dacă rod prea multă coajă, dar până la urmă și asta face parte din viața sălbatică a Letei
Plecarea din loc Sfantu Gheorghe – Bratul Sfantu Gheorghe- Canalul Erenciuc- Lacul Erenciuc- Canalul Mocansca- Lcul Puiu- Canalul Caraorman- Bratul Sulina- Localitatea Crisan- Dunarea Veche- Canalul Magearu- Localitatea Letea- Safari Padurea Letea- Canalul bosurca- Canalul Imputita- Lacul Rosulet- Lacul Rosu- Canalul Andrei- Lagul Eugen- Canalul Tataru- Bratul Sfantu Gheorghe .