Pescuit

Imbinand peisajele feerice cu o resursa piscicola considerabila, Delta Dunarii reuseste sa ofere una dintre cele mai speciale experiente tuturor tipurilor de pescari. Fie ca esti un simplu vizitator dorind sa se initieze in arta prinsului de peste, un pescar amator ce a frecventat diverse balti sau cel mai priceput si competitiv din grupul tau de prieteni pescari, toti vom gasi satisfactia in lacurile sau canalele Deltei.
Si cum pescarul are nevoie de mancare si odihna pentru a captura ‘monstrul’, unde alegi sa te cazezi este una dintre cele mai importante decizii pe care le vei face in pregatirea fishing tripului tau.Cazare Delta Dunarii Sejur
O cazare in Delta Dunarii pe un hotel plutitor poate fi o alegere „in ton” cu activitatea de pescuit, iar Mila 23 trebuie sa fie satul gazda si nu o spunem noi, o spune geografia. Fiind pozitionat relativ in centrul Deltei, satul pescaresc Mila 23 are in primul rand avantajul geografic
eficientizand timpul si resursa financiara a fiecarui pescar. De aici ajungi in aproximativ o ora in majoritatea locurilor cunoscute sau mai putin conscute de pescuit. Lacurile Fortuna, Baclanesti, Ligheanca, Trei Iezere sau Bogdaproste sunt recunoscute pentru potentialul lor in ceea ce priveste pescuitul la stiuca. Pentru pescuitul la stationar, canalele Sontea, Olguta, Dunarea Veche sunt in imediata apropiere.


Multi pescari entuziasti pleaca in Delta Dunarii, inarmati cu o sumedenie de lansete, care de care mai fragile, cu fire monofilament de 0.25 pentru crap, cu kilograme de nada, rachete de nadire, bambine si tot tacamul pentru pescuit pe lacuri.
Toate acestea nu sunt decat bagaj inutil, deoarece pe Dunare si in Delta Dunarii se pescuieste cu totul altfel decat in lacuri.
Cu riscul de a spulbera celebrul mit al abundentei pestelui sa nu credeti ca Delta este paradisul pescarilor, unde, lansezi la intamplare si pestii stau la coada sa inhate momeala. Discutam despre o intindere mare de ape, mii de kilometri patrati. Pestele trebuie cautat pe canale sau in ghioluri iar dumnevoastra nu aveti atata timp la dispozitie. Fiind un sat pescaresc se contureaza o alta resursa si anume cea umana. Daca vreti sa prindeti peste in Delta, trebuie sa gasiti un localnic sau sa apeleti chiar la proprietarul pensiunii unde locuiti, care sa va indrume catre locurile unde se prinde peste in acel moment, deoarece Delta este schimbatoare. Dupa cateva zile cu capturi deosebite si din belsug, in acelasi loc, nu se va mai prinde nimic, pentru ca, prin natura lui, pestele circula.

Oferte pentru pescari