Pescuit

Mila 23 este una dintre cele mai bune zone de pescuit din Delta Dunarii.
Lacurile Fortuna, Baclanesti, Ligheanca, Trei Iezere sau Bogdaproste sunt recunoscute pentru potentialul lor in ceea ce priveste pescuitul la stiuca.
Pentru pescuitul la stationar, canalele Sontea, Olguta, Dunarea Veche sunt in imediata apropiere.

Multi pescari entuziasti pleaca in Delta Dunarii, inarmati cu o sumedenie de lansete, care de care mai fragile, cu fire monofilament de 0.25 pentru crap, cu kilograme de nada, rachete de nadire, bambine si tot tacamul pentru pescuit pe lacuri.
Toate acestea nu sunt decat bagaj inutil, deoarece pe Dunare si in Delta Dunarii se pescuieste cu totul altfel decat in lacuri.
In primul rand, sa nu credeti ca Delta este paradisul pescarilor, unde, lansezi la intamplare si pestii stau la coada sa inhate momeala. Discutam despre o intindere mare de ape, mii de kilometri patrati. Pestele trebuie cautat pe canale sau in ghioluri iar dumnevoastra nu aveti atata timp la dispozitie. Daca vreti sa prindeti peste in Delta, trebuie sa gasiti un localnic sau sa apeleti chiar la proprietarul pensiunii unde locuiti, care sa va indrume catre locurile unde se prinde peste in acel moment, deoarece Delta este schimbatoare. Dupa cateva zile cu capturi deosebite si din belsug, in acelasi loc, nu se va mai prinde nimic, pentru ca, prin natura lui, pestele circula, Delta nefiind nadita de nimeni…

Oferte pentru pescari