Mila 23

Localitatea Mila 23 este amplasata in inima Deltei, aproape de cele mai frumoase si salbatice zone din Delta Dunarii.
Printr-o reusita imbinare intre traditie si natura, in opinia noastra Mila 23 este cea mai buna alegere pentru o vacanta in Delta Dunarii.
Denumirea satului vine de la mila marina 23, care marca distanta pe vechiul parcurs al bratului Sulina pe actuala Dunarea Vache.
Accesul in localitate se face numai pe apa.

oferta cazare delta dunarii

Pozitia favorizata a acestui loc, permite turistilor sa viziteze o mare parte a Deltei Dunarii. Astfel, se pot face excursii in zona laculurilor Fortuna si Baclanesti iesind din Mila 23 pe canalul Sontea, in zona lacurilor Matita si Merhei intrand dinspre canalele Eracle si Lopatna, in complexul de lacuri Trei Iezere, Radacinos, Bogdaproste sau in zona gridnului Stipoc unde se afla si manastirea Sf Atanasie. Deasemenea se pot face excursii de vizitare a Padurii Letea.
Numarul mare de pasari si vietuitoare din zona, incanta vizitatorii, pelicanii fiind o prezenta obisnuita chiar in apropierea localitatii.

De cum ajungi pe malul satului Mila 23, descoperi lumea de altădată a pescarilor din Delta Dunării: o lotcă, principalul mijloc de transport al pescarilor, dar şi mai multe panouri cu amintiri din lumea campionilor. De la Mila 23 au plecat in anii ’60 mai multi canoisti si caiacisti care au adus Romaniei un numar impresionat de medalii olimpice, mondiale si europene. Ivan Patzaichin este cel mai cunoscut dintre ei.
Satenii sunt printre cei mai iscusiti pescari din Delta Dunarii, iar manuirea vaslelor este o alta faima a locuitorilor acestui sat.
Casele vechi din acest sat sunt de origine lipoveneasca, cosntruite din materiale naturale, vopsite in culorile traditionale ale lipovenilor, alb si albastru „siniliu”. Daca cei apropiati bisericii sustin ca aceasta culoare vine de la cea a cerului si simbolizeaza apropierea de Dumnezeu.
Un alt punct de atractie este corul lipovenesc, Sinicika, care va incanta cu cantece traditionale lipovenesti si portul traditional lipovenesc.

 

Pentru oferte dati click aici.

Harta Deltei Dunarii si a traseelor turistice.

OFERTE CAZARE DELTA DUNARII