Cum ajungi in Tulcea

Calea spre relaxare sau cum ajungi in Delta Dunarii

Ziua buna, calatorule! Azi iti voi veni in ajutor cu informatii si linkuri utile despre cum poti ajunge in Tulcea.

Orasul Tulcea este poarta de intrare catre Delta Dunarii. Vizitatorii vor trece prin Tulcea pentru a ajunge la unul dintre porturile orasului (Portul Turistic, Portul Tulcea Aval ori Portul Navrom) pentru a se imbarca spre Delta, intrucat la majoritatea destinatiilor se ajunge numai pe apa. Tot orasul Tulcea va fi punctul de tranzit pentru a ajunge in localitatile de pe malul Dunarii in care se poate ajunge cu masina cum ar fi Mahmudia, Murighiol, Dunavat, sau pentru cei mai aventurosi, Chilia Veche (in acest ultim caz trebuie sa ai o masina ce ar putea face fata drumurilor mai putin conventionale)

Trebuie sa discutam despre modalitatile pe care le ai la dispozitie pentru a parcurge acest drum.

Alternativa eco ar fi transportul in comun.

Cu trenul poti ajunge din diferite puncte ale tarii, interesandu-te in prealabil de disponibilitate si orar pe mersul trenurilor. Calatoria este mai relaxanta si iti va oferi prilejul sa parcurgi din cartea pentru care tot nu gasesti timp deoarece trenurile din Romania, dupa cum stim cu totii, circula mai domol.

Ai mai putea lua microbuzul. Aici o sa calatoresti mai inghesuit decat in tren dar cu avantajul scurtarii duratei de drum. O unealta folositoare pentru a-ti planifica traseul si a verifica disponibilitatea o gasesti facand click aici.

Modalitatea cea mai comoda de a calatori este cu masina personala. Setezi destinatia Tulcea in gps si urmezi instructiunile. Dar se poate ajunge si fara tehnologie. Daca pornesti din nordul tarii sau din Moldova, varianta scurta va fi cu traversarea Dunarii cu bacul prin Galati. Daca vii dinspre Muntenia sau Ardeal, poti alege traseul Bucuresti – Autostrada Soarelui (A2), parasind-o la Drajna, apoi urmand traseul Slobozia, Harsova pe DN2A. La iesirea din localitatea Harsova, drumul cu prioritate face la dreapta catre Constanta. Dumneavoastra trebuie sa tineti inainte catre Tulcea. Atentie la cedarea trecerii. Ajuns in Tulcea drumul 222C este cel pe care il cauti in cazul in care vrei sa ajungi in zona Nufaru, Mahmudia, Murighiol. Este un drum asfaltat deci nu trebuie sa-ti faci griji pentru masina. Vei gasi loc de parcare in majoritatea destinatiilor tale. In cazul porturilor din Tulcea, Portul Turistic Tulcea Aval ofera parcare privata, pazita, cu taxa de 10 lei/zi de masina. In proximitatea Portului Navrom se afla o parcare cu plata, administrata de autoritatile locale. De obicei hotelurile si pensiunile, la care vei innopta, au acoperita aceasta necesitate a musafirilor.
Daca locul de intalnire este Port Tulcea Aval, urmati traseul marcat in harta de mai jos.

Recomandarea noastra este, indiferent pe unde mergi, sa te bucuri si de calatorie nu doar de destinatie.

Drum bun!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *