Reguli de acces şi turism în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Activităţile de turism în RBDD se autorizează de către Serviciul Reglementare-Autorizare  din cadrul ARBDD (Adresa: Tulcea, str. Portului nr. 34 A).

Încasarea tarifului de intrare în scop turistic
 stabilit conform ORDINULUI Nr. 610 din 19 mai 2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, emis de Ministrul Mediului şi Pădurilor, se poate face la:

  •  sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, de Luni – Joi: 08.00 – 16.30; Vineri: 08.00 – 14.00; Sâmbătă – Duminică: închis,
  • Centrele de Informare ARBDD,
  • automatele de eliberare permise aflate în Tulcea sau în localitățile din RBDD sau limitrof,
  • on-line la adresa http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online.

 Tariful de intrare nu se aplică pentru copii, elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din decembrie 1989, persoane cu domiciliul în localități limitrofe RBDD.

 Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către ARBDD la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, permisul de acces în rezervaţie pentru turişti este de: 5 lei /persoană/zi; 15 lei/persoană/săptămână; 30 lei/persoană/an.

  Accesul cu nave şi ambarcaţiuni în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării  se face respectând H.G. 538/2015 privind aprobarea Regulilor privind accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în baza permisului de acces pentru nave şi ambarcaţiuni.
 Obţinerea permisului este condiţionat de plata unui tarif: 100,00 lei/ambarcaţiune/an, respectiv20,00 lei/ambarcaţiune/sejur. 

 Permisele se eliberează gratuit pentru următoarele categorii: persoanele fizice din perimetrul RBDD și localitățile limitrofe, indiferent de scop, persoanele fizice autorizate și persoanele juridice care desfășoară o activitate reglementată de către ARBDD din punct de vedere al protecției mediului, persoanele fizice autorizate și persoanele juridice care au sediul în RBDD sau în localitățile limitrofe și desfășoară activități nereglementate de ARBDD.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *