Cea mai buna perioada de vizitare a Deltei Dunarii

Delta Dunarii este o zona vie in continua schimare. Exista diverse opinii in ceea ce priveste alegerea celei mai bune perioade de vizitare. In loc sa devenim partizanii unei opinii sau alteia, ne-am gandit sa va prezentam mai jos o parte din diferentele specifice anotimpurilor in Delta Dunarii.
Delta Dunarii primavara.
Evident ca primul lucru la care te gandesti cand este vorba de primavara, este revenirea naturii la viata.
Delta Dunarii nu face exceptie, ci mai degraba performanta.
Primavara este anotimpul in care se intorc pasarile calatoare si incepe perioada de imperechere.
Penajul nuptial, cantecele si trilurile, ritualurile de imperechere ofera vizitatorilor un spectacol unic.
Apoi incepe perioada cuibaritului. In aceasta perioada, frecventa intalnirii pasarilor poate fi mai mica, intrucat multe specii cuibaresc in stuf sau zone inaccesibile.
Primavara inverzeste vegetatia. In aceasta perioada paleta coloristica a vegetatiei este cea mai bogata. Stuful si papura inca pastreaza o culoare majoritar maronie, salciile inverzesc, plantele acvatice revin la viata si pigmenteaza luciul apei in culori de verde crud, iar malurile se umplu de flori de primavara.
Trebuie tinut cont ca primavara este un anotim destul de capricios. Dimineata este racoare iar ploile sunt mai dese.
Ca recomandare pentru vizitarea Deltei primavara ar fi sa alegeti pentru transfer si excursii barci acoperite si aveti la dvs. haine calduroase.
Vremea mai racoroasa aduce si un beneficiu. Lipsa tantarilor.
De retinut ca de la inceputul lunii aprilie pana in iunie este perioada de prohibitie la pescuit. Asta inseamna pe de o parte mai putine barci si mai multa liniste dar pe de alta parte nu veti putea pescui.

Delta Dunarii vara.
Vara este perioada in care spectacolul naturii din Delta Dunarii ajunge la apogeu.
Pasarile au terminat de cuibarit si le veti putea intalni mai des pe deschiderile de apa. Stuful si papura sunt inverzite, nuferii infloriti.
Temperaturile pot fi ridicate si este recomandat sa aveti la dvs. creme de protectie solara si o sapca sau palarie.
In excursia la Sulina puteti face plaja si baie in mare.
Acum tantarii sunt mai activi. Hotelul plutitor Delta Ways este dotat cu plasa impotriva tantarilor si in general nu sunt probleme.
Vara este anotimpul concediilor si de accea este in general mai aglomerat si preturile serviciilor turistice este mai mare.

Delta Dunarii toamna
Toamna pasarile migratoare isi pregatesc plecarea spre zone mai calde. Stoluri compacte sau in forma de V anima cerul.
Peisajele incep sa capete colorit divers, pastelat de la verde spre galben si brun roscat. Temperaturile devin moderate iar tantarii nu mai sunt atat de activi.
Toamna este si un anotimp prielnic activitatii de pescuit.

Delta Dunarii iarna
In general iarna nu este un anotimp potrivit pentru vizite in Delta Dunarii intrucat accesul poate fi limitata din cauza inghetarii canalelor. Fauna este si ea mai redusa intrucat multe din speciile de pasari migreaza.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *